Nyeste artikler
14 december 2022
GroPro AB er beliggende i byen Bjuv, den såkaldte ”Ærtehovedstad” i Sverige. Kom med, og mød virksomhedens administrerende direktør Bengt Persson, en pioner inden for udvikling af cirkulær fødevareproduktion, og find ud af, hvordan Green Origin -gas bidrager til at begrænse CO2 intensiteten i hans fødevareproduktion.
24 oktober 2022
William is a young ambitious salesman who lives in Stockholm. His daily work consists of building new Client relationships,  managing and looking after existing customers.
18 oktober 2022
Marcel Magér, Sales Director E&P/M&P Denmark & Norway at Air Liquide and Brian Rudolph, Group Purchasing Manager at Steel Products
14 juni 2022
Air Liquide har taget flere ambitiøse og vidtrækkende initiativer som en del af koncernens køreplan for energiomstilling.
1 juni 2022
Det er ingen nyhed, at gassens renhed har stor betydning for pålideligheden af måleresultaterne i laboratorier. Men det er mindre kendt, at kvaliteten af det øvrige udstyr også er meget vigtig.
1 juni 2022
Morgane Dignan begyndte at arbejde hos Air Liquide i det såkaldte VIE-program (Volunteer for International Experience) og fik derefter en fast stilling som chef for digitalisering og innovation.
1 juni 2022
Man kan måske mene, at Air Liquides nye trykflaske, Qlixbi, ser avanceret ud på papiret. Dette kan sikkert være en smule skræmmende ved første øjekast, men Qlixbi er særdeles enkel at håndtere og forstå. William Eklöf, der er sælger hos Air Liquide i Stockholm-området, foretrækker derfor at komme ud til sine kunder og lade dem teste Qlixbi i fred og ro. Dette skulle Leo Avram – ejer af Mälardalens Plåt & Maskinbearbetning – naturligvis også prøve, og han besluttede faktisk lige på stedet at begynde at bruge Qlixbi, noget han ikke har fortrudt et eneste minut.
30 maj 2022
Kryogene gasser anvendes i vid udstrækning i laboratorier, i medicinalindustrien, i industrien og endda i restauranter. Brugen af kryogene gasser giver en række unikke fordele, men der er også risici forbundet med anvendelsen.
19 maj 2022
Til at begynde med skulle hun blot i praktik hos Air Liquide. Men begge parter havde det så godt med hinanden, at hun hurtigt blev tilbudt ansættelse som procestekniker.
29 marts 2022
IKEA-varehuset i Malmø vil arbejde endnu mere cirkulært, også når det drejer sig om virksomhedens egne køkkener. Og hvad kan være mere lokalt end at dyrke sin salat ved hjælp af avanceret teknologi og klimasmart gas i en container – direkte på varehusets parkeringsplads?
24 marts 2022
Qlixbi er designet i tæt samarbejde med en stor gruppe professionelle svejsere med det formål at skabe forbedringer for dig, der svejser.
8 marts 2022
Cristina kommer oprindeligt fra Spanien, hvor hun startede hos Air Liquide efter sin kandidatgrad som ingeniør, med speciale i miljø og bæredygtighed.
7 februar 2022
En væsentlig grund til, at fødevarer har begrænset holdbarhed, er ilten i luften. Ilten fremmer udviklingen af en række forskellige bakterier og mikrober, der hver for sig angriber fødevaren.
21 januar 2022
Intet er så vigtigt på vores jord som rent vand, og allerede i dag er vi i stand til at passe på vores vand. Air Liquide udvikler spændende og miljøvenlige løsninger, som forbedrer vandrensning og vandkvalitet ved hjælp af kuldioxid, ozon og oxygen. Disse gasløsninger kan hjælpe kommuner og virksomheder med at skabe et bedre lokalt miljø, hvilket også på sigt vil få global betydning.
9 december 2021
Kvalitet ved svejsning handler om udseende på kort og lang sigt, men ikke mindst om holdbarhed. Ved svejsning i rustfrie materialer er det vigtig at undgå korrosion. Svejsningen skal være jævn og glat, og varmezonen skal minimeres mest muligt for at metallet bevarer sine egenskaber.
1 oktober 2021
Der findes i Norden en række mindre bryggerier. Nogle af dem drives kommercielt, mens andre er rene hobbyprojekter. Det bemærkelsesværdige er, at mange af disse mikrobryggerier brygger øl af meget høj kvalitet.
21 september 2021
Tallolie raffineres og bliver til råmateriale for farver, smøremidler og lim. Til produktionsprocessen for tallolie og harpiks kræves flydende nitrogen.
2 august 2021
Olga Zouboff trives godt i sit job hos Air Liquide: ”Jeg er nødt til hele tiden at blive bedre, og samtidig får jeg god opbakning. Der sker hele tiden noget nyt, så arbejdet er altid spændende”, siger Olga.
22 juni 2021
Elodie Déjean er en dedikeret og passioneret ingeniør, som i sit daglige arbejde bidrager til udviklingen inden for fødevare- og lægemiddelindustrien. Hun kommer oprindelig fra Frankrig, men flyttede til Lund for at afslutte sine studier på Lunds Tekniska Högskola. Meningen var, at hun skulle blive i fem måneder. Nu, ti år senere bor hun stadig i Sverige.
1 maj 2021
Arbejdet på bæredygtighed er ikke længere en parentes på virksomhedens hjemmesider eller i årsrapporterne. Offentligheden kræver – og fremfor alt vores planet har brug for – flere indsatser af virksomheder i dag. Det er nødvendigt at alle arbejder helhjertet og uden forbehold for en bæredygtig fremtid. Foruden alle de små forandringer som vi gør på vores arbejdspladser, kan virksomhederne tage et større ansvar og arbejde struktureret og målrettet fremad. Hos Air Liquide kontrollerer vi vores interne processer og vi ser nøje på produkternes egenskaber og på og hvordan vi kan bidrage til bæredygtige løsninger, samt selvfølgelig på hvem vi vælger som leverandører og samarbejdspartnere.
21 april 2021
HVACR-industrien (Heating, Ventilation, Air Condition, Refrigeration) står over for en stor udfordring i forbindelse med den nye europæiske F-gasforordning, der trådte i kraft allerede i 2015. Forordningen, der indgår i European Climate Change Program, er vedtaget for at mindske udslip af visse fluorescerende drivhusgasser, der bidrager til den globale opvarmning. HVACR-industrien påvirkes af forordningen, da kølemiddel, der anvendes til bl.a. varmepumper, køle- eller fryseudstyr, nu må udfases ved nyinstallation og service pga. stor miljøpåvirkning.
26 marts 2021
Langt de fleste laboratorier arbejder aktivt med sikkerhed. Alligevel sker der uheld – af og til endda med alvorlige følger – som kunne have været undgået. Her følger en beskrivelse af de fem mest almindelige områder, hvor det er let at komme til at lave en fejl, når du håndterer gasser i laboratoriet.
25 marts 2021
Du kan vælge imellem to måder at købe din bærbare flaske på. Enten køber du din flaske online, eller også kan du vælge at besøge en af vores forhandlere.
8 marts 2021
Alle har mulighed for at foretage deres egen rejse her hos os. Selvfølgelig er der hver dag på arbejdspladsen et holdspil, men som arbejdsgiver ser vi individets potentiale og vilje til at udvikle sig og komme videre inden for virksomheden som noget meget positivt. Det er spændende at være involveret, når nogen vokser i deres rolle, uanset om medarbejderen er helt ny hos os eller har været involveret i mange år. Vi har eksempler på medarbejdere i virksomheden, der er startet som gasfyldere, som til sidst er blevet marketingdirektør. Naturligvis kan ikke alle tage denne særlige rejse, men det er vigtigt, at der er plads og mulighed for at udvikle sig til, man vil.
11 februar 2021
De kunder som bruger myGAS i dag ved at websiden passer fint til alt det administrative arbejde omkring køb, produktinformation og tidligere bestillinger af gas. De fleste bruger myGAS fra computeren på kontoret, men der findes en del situationer hvor du har brug for større mobilitet. myGAS mobilapp komplementerer webudgaven og forenkler og øger pålideligheden omkring bestillinger af gas når du ikke er på kontoret.
5 februar 2021
Kuldioxid er et godt alternativ til de stærke syrer, svovlsyre og saltsyre, når man vil justere pH-værdien på spildevandet i et rensningsanlæg. En løsning med kuldioxid medfører ingen sundhedsrisici for personalet og er lettere at håndtere, og så er den samtidig bæredygtig for miljøet og mere rentabel.
19 januar 2021
Konventionelle gasflasker på 50 og 20 liter er ofte mindre velegnede til trange og højtliggende arbejdsmiljøer. De fysiske egenskaber såsom størrelse og vægt, men også det traditionelle lejesystem, der bruges ved konventionelle gasflasker, har vist sig at være mindre velegnet for Simo Aittola, ejer af VVS-installationsvirksomheden Pyhäjoen LVI-Tarvike, hvilket fik ham til at begynde at bruge ALbee-flasker i sin virksomhed.
2 december 2020
Hele 1,2 mia. ton fødevarer går til spilde hvert år over hele verden. Dette er ikke godt, hverken fra en etisk eller økonomisk synsvinkel, eftersom udgifterne til dette spild nærmer sig 825 mia. euro om året. På den baggrund er alle former for udvikling, som bidrager til at bekæmpe madspild, meget velkomne.
26 november 2020
Man kunne tro, at der ikke var nogen mening i at sammenligne gas i flasker fra forskellige gasleverandører. Produkterne ser ud til at være nærmest identiske, og det, der muligvis adskiller dem, er prisen. Men i praksis er det meget mere end det...
29 oktober 2020
For os er og har sikkerhed altid været førsteprioritet. "Safety first" gennemsyrer hele vores virksomhed og står øverst på dagsordenen ved såvel interne møder som ved møder med dig som kunde. Derfor vil vi nu tage dig med på en “safety walk”!
23 oktober 2020
Anlæggets udformning og produktionsflow gør, at vi sparer el, har en større fyldekapacitet og hurtigere kan levere de rette varer og mængder til vores kunder.
9 oktober 2020
At vælge og udforme en egnet emballage til et fødevareprodukt er ikke nogen nem opgave, især ikke fordi emballagens kvalitet og udseende har stor betydning for produktets succes. En af de vigtigste parametre, når det gælder kvalitet, er naturligvis holdbarheden, og længere holdbarhed er ikke kun en fordel for producenten, men også for forbrugeren.
7 oktober 2020
”Air Liquide Nordics har nu mere end 100 års historie bag sig, og med denne investering på et 3-cifret millionbeløb sikrer vi vores tilstedeværelse på det danske marked i hvert fald de næste 100 år”, siger Christian Tomsen, administrerende direktør for Air Liquide Nordics, om den nye fyldestation i Pårup ved Herning. ”Vi forudser fremtidig vækst på det danske marked, og det viser vi med denne investering”, siger han og fortsætter: ”Det ligger i Air Liquides DNA, at vi tænker langsigtet og på innovation. Derfor er innovation og bæredygtighed en vigtig faktor i fyldestationen både i byggeriet og driften”.
15 september 2020
Det er ingen hemmelighed, at der kan opnås forbedringer af produktionskvalitet og omkostningseffektivitet – ofte i en betydelig størrelsesorden – hvis en leverandør er villig til at samarbejde aktivt med sine kunder. Især når det gælder nye produktionsprocesser, f.eks. FDM-printning baseret på ekstrudering af metal.
14 august 2020
Air Liquide har udarbejdet et nyt "white paper"-dokument, som henvender sig til dig, som bruger gasflasker i dit daglige arbejde på laboratoriet. Dokumentet beskriver, hvordan du skal håndtere gasflaskerne, og hvilke sikkerhedsforanstaltninger, du bør kende, for at laboratoriet blive en sikker og tryg arbejdsplads for dig og dine kolleger.
30 juli 2020
Air Liquide har mere end 50 års erfaring inden for varmebehandling og en solid ekspertise, som vi har opbygget for at kunne tilbyde gasløsninger af høj kvalitet til varmebehandling. Ud over gas, udstyr og installationer tilbyder Air Liquide sine kunder merværdi i form af applikationsspecifik service til varmebehandlingsprocessen.
29 juli 2020
Ole’s, som ligger i Edsevö i Finland, er en familievirksomhed, der producerer hamburgere og kebabprodukter af høj kvalitet. Ole’s produkter sælges til grossister, restauranter og hamburgerrestauranter over hele Finland. Hos Ole’s har bæredygtighed en høj prioritet, og de har endda lanceret den første klimaneutrale bøf nogensinde.
9 juni 2020
Myndigheder og forbrugere stiller – med rette – stadig højere krav til god hygiejne i fødevareindustrien. Med den nyeste generation af "Cryo Cabinet" fra Air Liquide – en serie højteknologiske kryogenfrysere – lanceres flere innovative teknologier for at opfylde disse krav på en optimal måde.  
27 maj 2020
I dag lægger de fleste virksomheder stor vægt på miljøet. Det bunder dels i en ægte omtanke for miljøet og et ønske om at blive mere bæredygtige, dels i strategiske beslutninger om at opfylde kundernes stadigt stigende efterspørgsel efter bæredygtige produkter. Hos Air Liquide har omtanke for miljøet altid spillet en vigtig rolle for vores forretning. Derfor har vi skabt Green Origin-konceptet.
11 maj 2020
Ved at bruge ALbee-gasflasker kan medarbejderne hos DynaMate AB arbejde hurtigere og reducere den fysiske belastning. Svejsearbejdet bliver sikrere og mere ergonomisk med 5 og 11 liters gasflasker.
5 maj 2020
Sidste år samlede Air Liquide Europe Industries et tværfunktionelt og grænseoverskridende europæisk team, som fik til opgave at udarbejde en handlingsplan for inklusion og mangfoldighed. Teamets fokus var ligestilling og inklusion af forskellige generationer. Teamets idéer er nu blevet omdannet til en handlingsplan, som kompletterer og støtter det arbejde, som virksomhedens HR-afdeling allerede laver.
17 april 2020
Mange virksomheder har stor fokus på miljø og bæredygtighed, og et af de vigtigste spørgsmål handler om, hvad en virksomhed kan gøre for at reducere sin CO2-udledning.
28 februar 2020
Den svenske bådproducent Arronet Teknik AB fik et godt råd af Air Liquides svejseekspert: "Anvend en svejsegasblanding med argon og helium i stedet for ren argon!" Som sagt så gjort – resultatet blev en bedre indtrængning i materialet og pænere svejsninger, men først og fremmest en hurtigere produktion.
9 januar 2020
I datacentre findes der et stort antal servere, normalt i relativt kompakte rum. De kræver ofte et meget stort gulvareal – 50.000 m² eller mere er ikke usædvanligt – og en stor del af rummet er fyldt med lange rækker af 19" rack, som er fyldt med servere fra top til bund. Dette genererer en hel del varme, hvilket betyder, at der skal være en effektiv køling i datacentrene.
10 december 2019
En lydhør og kompetent partner, der er 100 % inde i de gældende krav for emissionsmålinger under virkelige forhold, og som udfører sin opgave på effektiv, professionel og punktlig vis, kan være guld værd. Det er præcis, hvad Air Liquides tilbud indebærer. Air Liquide leverer tjenesteydelser og gasser til kalibrering af det udstyr bilproducenterne anvender ved måling af udstødningsgasser.
3 december 2019
Francesco Collini, Efficiency Project Lead hos Air Liquide UK, fortæller om VIE-programmet, om at arbejde internationalt, om at forvandle støvede årsrapporter til salg og markedsføring og om vigtigheden af at have ens værdier.
21 november 2019
Laboratorier udfører stadig flere analyser af isotoper, eftersom isotopanalyser kan give unikke resultater.
4 november 2019
I industrien og på laboratorier, hvor personalet håndterer giftige, brandfarlige eller eksplosive gasser, er det meget vigtigt at arbejde forebyggende med arbejdsmiljøet ved fx at anvende velfungerende gasdetektorer.
17 oktober 2019
ALLEX-programmet (Air Liquide Leading EXcellence) giver nyuddannede kandidater mulighed for sammen med andre engagerede og ambitiøse “young professionals” at blive en del af et europæisk netværk. Deltagerne får mulighed for at arbejde i forskellige lande og indhente erfaringer fra arbejdslivet inden for forskellige dele af Air Liquides industrigasvirksomhed. Dette gavner ikke kun virksomheden, men hjælper også de nyuddannede med at udvikle sig inden for virksomheden.
2 oktober 2019
Den seneste udvikling gør det muligt at opnå perfekt temperaturregulering under produktion og transport af fødevarer som kød, fisk, fjerkræ, grøntsager, ost og pasta. Det giver nogle betydelige fordele.
24 september 2019
Additive Manufacturing – eller industriel 3D-printning – bliver stadig mere populært i forbindelse med produktion af metaldele, efterhånden som 3D-teknikken udvikler sig og gør det muligt at serieproducere. Laser Beam Melting har vist sig at være en lovende og konkurrencedygtig teknik, og stadig flere virksomheder opdager de tekniske og økonomiske fordele, som Laser Beam Melting kan tilbyde. Der er dog mange spørgsmål, som skal besvares, inden du kan begynde at producere med Additive Manufacturing så effektivt som muligt.
23 september 2019
AR (Augmented Reality) er en teknik, der kan lette arbejdet på professionshøjskoler og i industrivirksomheder, hvor svejsning spiller en central rolle. Med AR-udstyr kan man på realistisk vis og under trygge og beskyttede forhold simulere forskellige tænkelige scenarier og på den måde forudse svagheder, fejl og eventuelle arbejdsmiljøproblemer.
28 august 2019
Man skulle ikke tro, at der var nogen særlig forskel på de forskellige beskyttelsesgasblandinger, som industrigasselskaber udbyder, men Air Liquides produktprogram ARCALTM skiller sig ud fra mængden. ARCAL basissortiment gør det nemt at vælge den rigtige gas til de fleste typer af svejsning, og du skal vælge ARCAL tekniske beskyttelsesgasser, når du har brug for noget ekstra.
16 august 2019
BH Svets AB er et privatejet svensk selskab, der ligger i Habo, en lille by lidt over en kilometer nord for Jönköping. Virksomheden har specialiseret sig i svejsearbejde af høj kvalitet for bl.a. EatGood Sweden AB, der sælger ovne til sundhedsvenlig friturestegning.
16 august 2019
Det er ikke særlig længe siden, at det var en selvfølge for de fleste mennesker i den vestlige verden, at et af dagens måltider skulle indeholde kød, og der fandtes ikke særlig mange vegetarer. I dag er der derimod en stigende tendens til at vælge en livsstil som semivegetar eller flexitar. Vi skærer ned på kødindtaget til fordel for flere bæredygtige afgrøder og mad, som indeholder flere grøntsager. Sågar verdens største fastfood-kæde, McDonalds, følger trenden, og de lancerede for et par år siden deres første vegetarburger, McVegan, i Sverige og Finland.
18 juni 2019
Det kan have alvorlige økonomiske konsekvenser, hvis en virksomhed ikke overholder de regler, der gælder for kølekæden, ikke mindst fordi det kan medføre alvorlige sundhedsmæssige problemer for kunden.
16 maj 2019
Det er et kendt faktum, at tilstedeværelsen af oxygen opløst i væsker i form af drikkevarer, saucer, olivenolie eller lægemidler fører til oxidering. Og da oxidering påvirker holdbarheden negativt, er det tilrådeligt at minimere mængden af oxygen mest muligt. "Oxygenhåndtering" er en række foranstaltninger, som sikrer, at rester af oxygen i slutprodukterne holdes på et minimum.
3 maj 2019
Han havde tænkt sig at blive professionel fodboldspiller, men i en alder af 18 år skiftede Simon Wiciak kurs. Simon, der kommer fra en lille landsby nær Cognac i Frankrig, uddannede sig i stedet til ingeniør og opdagede Air Liquides VIE-program.
22 marts 2019
EnviDan A/S, et velrenommeret konsulentfirma inden for spildevandsrensning med kontorer i Danmark, Sverige og Norge, kontaktede Air Liquide i Danmark, en af deres kunder, Novafos, havde et akut problem med deres rensningsanlæg.
7 marts 2019
Finn Spring Ltd. er Finlands største producent af kildevand. Denne familievirksomhed startede i 1991 og har i dag 80 medarbejdere. Finn Spring Ltd. ligger i Mellersta Österbotten i Finland og producerer over 80 millioner liter kildevand om året.
25 februar 2019
VIE (Volontariat International en Entreprises) er et internationalt praktikprogram for europæiske statsborgere, der for nylig har bestået deres kandidateksamen. Læs mere om programmet her.
11 februar 2019
Fattig eller rig, privatperson eller erhvervsdrivende – uanset hvem du er, er det vigtigt at tænke, handle og agere bæredygtigt. Når du forlænger holdbarheden af dine fødevareprodukter uden at gå på kompromis med kvalitet og friskhed, bidrager du til at reducere madspildet.
2 februar 2019
I mange laboratorier har man brug for gas på flasker. Men det er ikke altid let at anvende flaskerne korrekt og sikkert. Når vi skal være helt ærlige, er gasflasker normalt uhåndterlige og upraktiske. Desuden er det ofte svært hurtigt at tjekke, om der er lukket for gassen, eller hvor meget gas der er tilbage i flasken.
22 januar 2019
Air Liquides Summer School er et unikt program for internationale studerende inden for økonomi eller videnskab, der gerne vil vide mere om virksomheden og dens aktiviteter.
8 januar 2019
Større virksomheder transporterer normalt deres flasker med lastbil, men mindre virksomheder og privatkunder vil måske gerne klare transporten selv. Oftest vælger man så en varevogn eller en almindelig personbil, dvs. køretøjer, der ikke er beregnet til formålet. Det er ikke noget problem i sig selv, men det er vigtigt at følge lovgivningen. Vi hos Air Liquide anbefaler også, at du følger vores sikkerhedsregler. Malou Lindberg, Industrial Merchant Packaged Gases & Specialty Gases Director Norden, med ansvar for Air Liquides produktion af industrigasser og specialgasser på flasker, forklarer her, hvad du bør have for øje.
21 november 2018
VIE (Volontariat International en Entreprises) er beregnet til europæiske statsborgere, der har taget deres kandidateksamen for nylig. Via vores internationale praktikprogram kan du gennemføre din praktik i et af de 80 lande, hvor Air Liquide driver virksomhed!
12 november 2018
Her får du nogle nyttige tips som kan gøre din næste fest helt igennem vellykket!
17 oktober 2018
Det kan være forvirrende at skulle vælge den rigtige rene gas til et laboratorieinstrument eller en laboratorieanvendelse. Air Liquide har gjort dit valg af gas enkelt ved at reducere antallet af mulige varianter til to renhedsgrader: Alphagaz 1 og Alphagaz 2.
17 oktober 2018
Tidligere var de brugere, der kun havde brug for en mindre mængde helium, fx til at fylde deres balloner, tvunget til at håndtere store og tunge flasker, og samtidig skulle de tegne dyre lejeaftaler for at få flasken med. Ganske vist kunne brugerne også købe heliumflasker til engangsbrug, men disse har den ulempe, at de skal afleveres til genbrug efter anvendelse.
17 oktober 2018
Man må ikke undervurdere vigtigheden af en professionel indstilling til spørgsmål vedrørende hygiejnen inden for fødevareindustrien. Selv relativt små fejl kan få vidtrækkende og alvorlige konsekvenser.
16 oktober 2018
Anvendelsen af Additive Manufacturing (3D-print) er i stærk fremgang, og stadig flere virksomheder indser fordelene, bl.a. fordi teknologien nu er moden til serieproduktion.
16 oktober 2018
Der er et par ting, som du skal tænke på, hvis du overvejer at købe en LBM-maskine (Laser Beam Melting). Beslutningen kan blive kompliceret, fordi valget af en bestemt maskine ofte medfører valg af specifikt ekstraudstyr.
15 oktober 2018
Kunne du tænke dig en karriere hos Air Liquide, men er usikker på, hvilket arbejdsområde der er det bedste for netop din udvikling? Så er Air Liquides ALLEX-program noget for dig! ALLEX gør det muligt for dig at opdage dit potentiale for en fremtidig karriere.
15 oktober 2018
Renée Schellekens, sælger inden for Food & Pharma hos Air Liquide i Holland, begyndte for et år siden at arbejde som en del af ALLEX-programmet.