“Uvurderlig erfaring før en fremtidig rolle som leder”

Air Liquides Leading EXcellence-program præger deltagernes professionelle og personlige udvikling.
Menneskene bag
|
17 oktober 2019

ALLEX-programmet (Air Liquide Leading EXcellence) giver nyuddannede kandidater mulighed for sammen med andre engagerede og ambitiøse “young professionals” at blive en del af et europæisk netværk. Deltagerne får mulighed for at arbejde i forskellige lande og indhente erfaringer fra arbejdslivet inden for forskellige dele af Air Liquides industrigasvirksomhed. Dette gavner ikke kun virksomheden, men hjælper også de nyuddannede med at udvikle sig inden for virksomheden.

David Amoah arbejder som Business Analyst inden for markedssegmentet Entrepreneurs & Professionals hos Air Liquide i Storbritannien. Han er en ivrig fortaler for ALLEX-programmet.

“Det bedste ved at være en del af ALLEX-programmet er, at du bliver udfordret med hensyn til det at se ting fra forskellige synsvinkler. Du lærer “best practices” inden for et virksomhedsområde og kan senere drage nytte af og tilpasse det, du har lært i din næste funktion”.

Ta' initiativ og vær engageret

“Jeg lærte at tage ansvar og initiativ og at samarbejde med kolleger om at løfte en opgave. Hvis du får en god idé, er det vigtigt, at du har selvtillid nok til at fortælle om den. Hos Air Liquide lytter kollegerne og hjælper dig videre med din idé”, fortæller han entusiastisk. “I sidste ende skaber du merværdi for virksomheden og ikke mindst for kunderne”.

David Amoahs første ALLEX-opgave var i Düsseldorf, Tyskland. Der blev han introduceret for en verden af pipelines til gasforsyning og fik indblik i virksomhedens faktureringssystem. På sin anden opgave i Wien, Østrig, lærte han at arbejde med nøgletal og strategisk målsætning.

‘Operationell excellence’ og innovation

“I Wien fik jeg en bedre forståelse for den kommercielle del af virksomheden. Det blev tydeligt for mig, hvordan kunderelationer, “operationel effektivitet” og innovationsarbejde bidrager til virksomhedens succes.” Han forklarer endvidere, at han “fik denne indsigt ved at udarbejde og efterfølgende arbejde med et såkaldt “balanced scorecard”.

Balanced scorecard er et værktøj, som bygger på en virksomhedsstrategi og måler den faktiske præstation. Værktøjet hjælper til med at identificere, hvilke nøgletal der er vigtige at måle, fastsætte branchemæssige retningspunkter ud fra relevante data samt angive retningen for forbedringstiltag.

Den perfekte forberedelse

”Det har været en fantastisk mulighed for at lære nyt, både arbejdsmæssigt og på det personlige plan. Jeg har fået en større forståelse for forskellige kulturer og forretningsområder. Det er en effektiv måde at forberede sig til en fremtidig rolle som leder på. At have fået mulighed for at arbejde med udfordringer i et internationalt miljø er den perfekte forberedelse,” siger David sammenfattende om sine erfaringer med ALLEX-programmet.

Læs mere om ALLEX-programmet.

Skal du snart til eksamen?

Skal du snart til eksamen, eller har du maks. tre års arbejdserfaring? Vil du arbejde internationalt og lære forskellige forretningsområder i en global virksomhed at kende? I så fald er du måske den, vi søger. Send en uopfordret ansøgning til ALLEX-programmet her.

Spørgsmål?

Kontakt os, gerne på engelsk, så hjælper vi dig!

Del