”Hos Air Liquide får du den selvtillid, du har brug for til at starte dine egne projekter, som du tror på”

Morgane Dignan, Digital Transformation & Innovation Manager
Menneskene bag
|
1 juni 2022

Morgane Dignan begyndte at arbejde hos Air Liquide i det såkaldte VIE-program (Volunteer for International Experience) og fik derefter en fast stilling som chef for digitalisering og innovation.

Inden da arbejdede Morgane som digital projektleder i Air Liquides Transformation Team. I sin nye stilling vil hun fortsætte dette arbejde - og igangsætte projekter om værktøjer til en gnidningsløs digitalisering. Det er måske ikke det oplagte valg for en person, der har studeret grafisk design på Ecole d'art Maryse Eloy i Paris.

"Der lærte jeg blandt andet at forstå kundernes behov og reagere med visuelle midler," forklarer Morgane. "Senere brugte jeg disse færdigheder som AD i et kommunikationsbureau. Derefter arbejdede jeg som freelancer med digitale projekter for Tv, filmfestivaler og inden for webdesign. Men efterhånden blev jeg mere og mere interesseret i den organisatoriske side af projekter og i udfordringen med at finde folk med de rette kompetencer. Jeg ville koordinere og derefter udvikle nye løsninger sammen med andre.”

Projektledelse inden for innovation

Morgane besluttede sig for at genoptage sine studier og tog en MBA, nærmere bestemt en kandidatgrad i Innovation Project Management, på Sorbonne Graduate Business School i Paris. Derefter arbejdede hun for SNCF (det statslige franske jernbaneselskab) og for La Paillasse, et åbent forskningslaboratorium i Paris. Det var i denne periode, at Morgane første gang kom i kontakt med Air Liquide.

"En af mine venner arbejdede som VIE i Marokko. Han var meget begejstret for sit arbejde og fortalte mig, at der kunne være interessante muligheder for mig i VIE-programmet. Jeg begyndte at søge oplysninger om VIE og opdagede, at Air Liquide var en af de virksomheder, der støttede programmet. Jo mere jeg læste om Air Liquide, jo mere lærte jeg om virksomhedens dynamik, ambitioner og positive ånd. Så jeg besluttede mig for at ansøge.”

Fastansættelse eller VIE

"Mine kommende chefer var utroligt inspirerende, og vi fik straks god kontakt og følte gensidig tillid. Indholdet af arbejdet var præcis, hvad jeg søgte: Jeg skulle håndtere forandringer i tæt kontakt med både medarbejdere i produktionen og ledere. Jeg var i stand til at gennemføre både gode og praktiske ændringer.”

Alligevel var det ikke indlysende for Morgane at vælge Air Liquide. I stedet for det midlertidige VIE-job kunne hun have valgt mellem flere forskellige faste job i andre virksomheder. "Det var en satsning. Men jeg fik en god fornemmelse af Air Liquide. Jeg havde også hørt, at VIE-jobbet var en meget god vej ind i virksomheden, og at jeg havde en chance for at få et fast job, hvis jeg klarede mig godt. Og sådan blev det.”

Digital & Data Science Team

"Jeg arbejder som leder inden for digitalisering og innovation. Med et team på omkring 10 personer - Digital & Data Science Team, som er en del af Central Performance Center i Bruxelles - arbejder jeg for afdelingen for storindustri i Air Liquides virksomheds klyngen for Nordeuropa og SNG-landene (Norden, Benelux, Rusland, og Kasakhstan). Teamets mål er at forbedre driften og forretnings resultaterne ved hjælp af digitale værktøjer og datalogi. Mit mål er fortsat at implementere digitale værktøjer for at forbedre forbindelsen mellem den centrale driftsafdeling i Bruxelles og de forskellige produktionsanlæg i klyngen.”

"Jeg har tidligere arbejdet med at lancere disse værktøjer, og nu er det tid til at følge op på dette arbejde ved at videreudvikle og optimere det hele. Vi bruger digitale værktøjer til at hjælpe operatører og teknikere med at udføre hverdagsopgaver sikkert og effektivt. Men vi bruger også mere omfattende værktøjer til at optimere koordineringen mellem forskellige teams. Og vi kigger på innovative løsninger som f.eks. smarte briller, som vi ønsker at bruge til uddannelsesformål og fjernassistance.”

Næste generation af SMR-X, et internt digitalt websted

Når Morgane ikke arbejder på kontoret i Evere, er hun ude på et af Air Liquides produktionssteder. "Det er vigtigt at have direkte kontakt med dem, der bruger vores digitale værktøjer, for det er sådan, man virkelig får værdifuld feedback.” Morgane arbejder også på næste generation af SMR-X-brintanlæg i Antwerpen. "SMR-X bliver vores første interne digitale anlæg, hvor vi bruger næsten alle de digitale værktøjer og data værktøjer, vi har udviklet.”

"En af de gode ting ved mit job er, at jeg kommer til at interagere med mange forskellige mennesker, og jeg lærer meget af dem hver dag. Air Liquides medarbejdere er normalt meget engagerede. De tager sig tid til at dele gode tips og værdifuld ekspertise.”

Gør-det-selv-metoden

"Du får stor frihed til at gøre, hvad du vil. Du kan foreslå projekter, og hvis de bliver godkendt, bliver du ansvarlig for deres gennemførelse. Eller du kan selv tage dig af dem. Det var sådan, vores interne, digitale SMR-X-projekt startede. Det er også vigtigt og meget positivt, at ledelsen beder folk i virksomheden om at komme med strategiske forslag.”

"Air Liquide har meget at tilbyde, når det gælder internationale tjenester. Der er ofte flere ledige stillinger, og du får god hjælp til at føre din karriere derhen, hvor du gerne vil.”

"Jeg vil f.eks. gerne fortsætte med at arbejde med forandring og innovation på længere sigt, f.eks. i en stilling, hvor jeg kan arbejde med brint til sø transport. I december 2020 blev jeg medlem af ALLEX (Air Liquide Leading Excellence), som er Air Liquides uddannelses- og udviklingsprogram. Jeg håber at kunne starte min første ALLEX-opgave i udlandet og få nye udfordringer og prøve nye arbejdsmetoder.”

Søg job her!

 

Del