"Alt i alt var Summer School en fantastisk oplevelse, som jeg varmt kan anbefale"

Air Liquides Summer School i Paris
Menneskene bag
|
22 januar 2019

Air Liquides Summer School er et unikt program for internationale studerende inden for økonomi eller videnskab, der gerne vil vide mere om virksomheden og dens aktiviteter.

Pia Biermann er en tysk pige, der startede med at arbejde hos Air Liquide i et internationalt praktikprogram og derefter besluttede at søge ind på Air Liquides Summer School i Paris. Hun og 29 andre topstuderende blev udvalgt til at deltage i dette unikke program...

"Kort efter min bachelorgrad i virksomhedsadministration i Tyskland startede jeg på Air Liquides internationale praktikprogram i Air Liquide Belgien. I programmet matches ansøgere med ledige praktikpladser over hele verden. Programmet var en meget positiv oplevelse, og derfor besluttede jeg at fortsætte med yderligere en praktikperiode hos Air Liquide," siger Pia.

Introduktion til programmet

"Under en medarbejdersamtale fortalte min HR Talent Manager om Summer School-programmet og målet med programmet. Hun sagde, at jeg opfyldte alle krav, og dette gjorde mig motiveret for at ansøge. Jeg fik at vide, at Air Liquides Summer School-program er en interessant mulighed for studerende fra hele verden til at opleve dybden og bredden af Air Liquides virksomhed. Hvert år i juli inviteres 30 internationale studerende til Paris i en uge. I løbet af programmet besøger man flere forskellige dele af virksomheden og deltager i en række lærerige præsentationer. Målet er at anvende den viden, man får, mens man arbejder med en relevant business case. Ud over at eleverne lærer mere om den daglige drift, får de også indblik i fremtidens tendenser og teknologi. Derudover er det en platform for studerende fra forskellige kulturer og med forskellige uddannelsesmæssige baggrunde til at diskutere og udveksle information."

Summer School: fordele

"Jeg har fået meget ud af at deltage i programmet, fordi det har givet mig indblik i virksomhedsområder og forretningssegmenter, som jeg ikke kendte til fra mit daglige arbejde. Det betød, at jeg fik en større forståelse for, hvordan koncernen arbejder i forskellige dele af verden, og hvordan virksomheden og målene ser ud både nu og i fremtiden. Det har jeg haft stor nytte af, fordi arbejdet i Business Development-afdelingen, hvor jeg arbejder, altid er fremtidsorienteret og præget af innovation."
"Vi arbejdede med vores business case i arbejdsgrupper med stor mangfoldighed. Gruppen bestod af mænd og kvinder, ingeniører og økonomistuderende fra hele verden. Dette gav os en god idé om, hvordan det er at arbejde i en industrivirksomhed som Air Liquide. Men Summer School gav også mange muligheder for at komme videre og udvikle sig professionelt uden for Air Liquide. Vi fik for eksempel træning i jobinterviews og hjælp til vores CV'er."

Netværk med over 20 lande

"Ud over alt det, jeg fik ud af Summer School rent fagligt, var det en fantastisk oplevelse at være sammen med folk fra mange forskellige kulturer i en hel uge. Vores gruppe bestod af studerende fra mere end 20 forskellige lande, så det var meget interessant at udveksle erfaringer og få indblik i, hvordan andre praktikanter arbejder over hele verden. Jeg har holdt kontakten med mange af deltagerne, også efter Summer School, og vi har allerede fået meget ud af dette netværk. Alt i alt var Summer School en fantastisk oplevelse, som jeg varmt kan anbefale til alle studerende, der er interesseret i at arbejde i Air Liquide i fremtiden."

Klar til at søge ind på Air Liquide Summer School?

Spørgsmål? Kontakt os, gerne på engelsk, så hjælper vi dig.

Læs mere om Air Liquide

Air Liquide er en fantastisk arbejdsplads, hvor du kan udvikle dit potentiale. Læs mere om dine muligheder for en karriere hos os på vores hjemmeside.

Karriere-side Air Liquides hjemmeside

Del