"Dette er en vigtig milepæl i min karriere"

Simon Wiciak, Real-Time Engineer (VIE)
Menneskene bag
|
3 maj 2019

Han havde tænkt sig at blive professionel fodboldspiller, men i en alder af 18 år skiftede Simon Wiciak kurs. Simon, der kommer fra en lille landsby nær Cognac i Frankrig, uddannede sig i stedet til ingeniør og opdagede Air Liquides VIE-program.

"Det er meget tydeligt, at VIE-programmet er en vigtig milepæl i min karriere. Dette skyldes primært, at Air Liquide behandler os som udlærte ingeniører. Virksomheden lytter til, hvad jeg har at sige, og resultatet af mine analyser har reel indflydelse. Det betyder, at jeg allerede har lært mere, end jeg havde forventet. Ikke kun hvad angår teknologi, men også med hensyn til at arbejde effektivt sammen med andre."

 

 

Internationale ambitioner

"Da jeg læste til ingeniør på ECE (Ecole Centrale d'Electronique Paris), studerede jeg i Kuala Lumpur i Malaysia i seks måneder, og derefter studerede jeg og var i praktik i Querétaro i Mexico i et helt år. Jeg ønsker virkelig at være rustet til at gøre karriere i udlandet, så for mig er det en ekstra fordel at arbejde i en international virksomhed som Air Liquide."

Real-time engineer

"Jeg arbejder som real-time engineer i Operations Control Centre (OCC) hos Air Liquide i Bruxelles, Belgien. Sammen arbejder vi med koordineringen og styringen af det såkaldte large industries-net, der består af 2.800 kilometer gasledninger og gastanke, som vi bruger til vores største kunder. Vi gør det så effektivt som muligt, så vores kunder kan holde omkostningerne nede, og vi kan reagere fleksibelt på ændringer i produktionsniveauet. Nogle gange er jeg ikke helt enig i bestemte beslutninger, der træffes, men så kan jeg udtrykke mig frit, og mine synspunkter diskuteres i gruppen."
"Desuden koordinerer jeg to mindre delopgaver inden for et projekt om kommerciel effektivitet. På den ene side ønsker vi at bruge vores kapacitet mere effektivt, og på den anden side ønsker vi at træffe smartere beslutninger baseret på usikre faktorer. Min opgave er at analysere kundernes forbrugsadfærd og pålideligheden af produktionen. For at gøre det har jeg udviklet en supportmodel, som kan generere mange forskellige scenarier."

Hvorfor Air Liquide?

"Mine ledere forsøger at involvere mig i alle projekter, der passer til mine kompetencer, og jeg får også mulighed for at udvikle mig gennem uddannelse. En anden vigtig faktor er, at jeg har lært at styre og drive projekter på forskellige måder, fordi der er en stor kulturel mangfoldighed i virksomheden. Arbejdsmiljøet er behageligt, og man forventes at gøre et godt job, uden at det føles stresset eller negativt. Det er en perfekt balance efter min mening."

VIE (Volontariat International en Entreprises) er udarbejdet til europæiske statsborgere, der for nylig har taget deres kandidateksamen. Vores internationale praktikprogram giver dig mulighed for at gennemføre din praktik i et af de 80 lande, hvor Air Liquide driver virksomhed! Læs mere om programmet her.

Klar til at søge ind på Air Liquides VIE-program?

Spørgsmål? Kontakt os, gerne på engelsk, så hjælper vi dig!

Læs mere om Air Liquide

Air Liquide er en fantastisk arbejdsplads, hvor du kan udvikle dit potentiale. Læs mere om dine muligheder for en karriere hos os på vores hjemmeside.

Del