"Her er der mange døre, som åbner for mange forskellige muligheder"

VIE-programmet er et springbræt.
Menneskene bag
|
3 december 2019

Francesco Collini, Efficiency Project Lead hos Air Liquide UK, fortæller om VIE-programmet, om at arbejde internationalt, om at forvandle støvede årsrapporter til salg og markedsføring og om vigtigheden af at have ens værdier.

Ambitiøse og nyuddannede kandidater lader sig ikke begrænse, når det handler om at finde vej ud i arbejdslivet. 28-årige Francesco Collini er en af dem. "Jeg har boet langt 'hjemmefra' i en tredjedel af mit liv nu, og ærligt talt, så spiller det ingen rolle, om jeg er i mit eget land, i Belgien eller i Kina. Jeg er ung, og jeg har mod på at prøve ting af."

Francesco, som i dag er Efficiency Project Leader hos Air Liquide UK i Birmingham, voksede op i en lille by i den italienske region Abruzzi, som ligger i Appeninerne. Han tog sin eksamen på Politecnico di Milano og tog derefter et kursus på Tongji University i Shanghai, inden han gennemførte sin masteruddannelse på det prestigefyldte Grandes Ecoles-universitet i Paris – ESCP Europe.

Air Liquide var dog allerede tidligt en del af Francescos karriere. "Jeg hørte tale om virksomheden i forbindelse med mine kandidatstudier og hørte mere om den i forbindelse med mine masterstudier i Paris." Francesco søgte ind på VIE-programmet, fordi han var tiltrukket af tanken om åben kommunikation, og han blev tilbudt at begynde hos Air Liquide i Belgien. Det virkede som en god mulighed hos en interessant virksomhed i en international by. Jeg har altid været tiltrukket af tanken om at arbejde i en produktionsvirksomhed, og jeg kan godt lide, at Air Liquide fokuserer på ny og miljøvenlig teknik."

Det første år i virksomheden brugte Francesco meget tid på at undersøge og analysere virksomheder og industrier og vurdere deres behov for gas. "Jeg gennemsøgte databaser, søgte efter nye forretnings- og samarbejdspartnere og messer, og jeg lavede præsentationer og lignende. I mit andet år begyndte jeg i en funktion med mere fokus på kommercielle analyser, hvilket bl.a. omfattede gennemgang af månedsrapporter samt operationelle og kommercielle beslutninger. Jeg tilbragte en del tid i salgsafdelingen, da undersøgelserne var kommercielt orienterede, men jeg brugte helt sikkert mest tid på at sidde og analysere tal."

I løbet af de 15 måneder under VIE-programmet blev det vigtigt for Francisco at kunne præsentere sine rapporter, så resultatet kunne bruges som et praktisk værktøj for ledere, der skal træffe vigtige forretningsmæssige og tekniske beslutninger. "Det var en god måde at lære virksomheden at kende på," fortæller han. Jeg lærte om den kommercielle del af Air Liquides virksomhed, om de teknikker, der bruges inden for forskellige industrier, om kunder og konkurrenter samt om, hvordan produktion og distribution fungerer i virkeligheden. Desuden fik jeg mulighed for at lære om Air Liquides operationelle og kommercielle strategier, og hvordan vi træffer beslutninger."

Flytningen til Air Liquide UK blev et naturligt næste skridt for Francesco. Hos Air Liquide UK arbejder han nu på at udvikle klare retningslinjer for, hvordan man skaber merværdi for virksomheden. "Jeg kan godt lide, at virksomheden er stabil og har tråde ud til mange produktionsbrancher, herunder innovative og miljøvenlige af slagsen," siger han efter tre år i virksomheden. "Kulturen her er i tråd med mine egne værdier. Jeg kan godt lide, at virksomheden findes i mange lande, og at de opmuntrer til international mobilitet."

Men Francesco tænker også fremad. "Det ville være fantastisk at arbejde 'i marken' i et udviklingsland, måske inden for FN eller en anden velgørenhedsorganisation, eller måske for Air Liquide, hvis jeg kan gøre en forskel. Arbejdet hos Air Liquide har været en god erfaring for mig, og jeg anbefaler virksomheden til alle andre nyuddannede."

Men Francesco Collini er også tydelig om, at det er vigtigt at tage ansvar for sin egen karriere. "Sommetider må man finde sin egen vej, og hos Air Liquide er der helt sikkert mange døre, der giver adgang til mange forskellige muligheder."

VIE

Nyuddannede kan kickstarte deres karriere hos Air Liquide gennem International Volunteer Program (VIE). Francescos rejse førte ham fra en lille by via Milano, Shanghai, Paris og Bruxelles til den andenstørste by i Storbritannien, Birmingham.

VIE står for 'Volunteer for International Experience'. Programmet er skabt af den franske stat og henvender sig til nyuddannede. For at søge skal du have en mastereksamen og være europæisk statsborger. Målet med programmet er at tilskynde franske virksomheder til at udvikle deres virksomhed i udlandet og at gøre nyuddannede i stand til at skaffe sig international erfaring i franske virksomheder over hele verden. Læs mere her.

Spørgsmål?

Kontakt os, gerne på engelsk, så hjælper vi dig!

Del