Førende teknologi sikrer overlegen hygiejne ved fødevarehåndtering

Vores Cryo Cabinet-frysere er blevet nomineret til Hygienic Design Award
Fødevarer & Lægemidler
|
9 juni 2020

Myndigheder og forbrugere stiller – med rette – stadig højere krav til god hygiejne i fødevareindustrien. Med den nyeste generation af "Cryo Cabinet" fra Air Liquide – en serie højteknologiske kryogenfrysere – lanceres flere innovative teknologier for at opfylde disse krav på en optimal måde.
 

Ja tak, jeg vil gerne vide mere om Cryo Cabinet!

 

30 % højere produktionskapacitet

Cryo Cabinet-fryserne (den eneste forskel mellem dem er kapaciteten) er designet til batchkøling og -frysning. En vogn med fødevarer anbringes i fryseren for at blive afkølet. Så snart døren lukkes, og der trykkes på startknappen, sprøjtes der flydende nitrogen eller flydende kuldioxid ind i fryseren, så indholdet fryses, skalfryses eller afkøles. Denne proces går normalt 30 % hurtigere end ved brug af en traditionel fryser, hvilket resulterer i lavere procesomkostninger.

"Almindelige kølere bruges i dag i vid udstrækning, men problemet er, at de afkøler og indfryser varerne meget langsommere", forklarer Mats Nilsson, Business Developer og Field Sales, Food & Pharma hos Air Liquide. "Derfor dannes der større iskrystaller i fødevarerne, hvilket reducerer kvaliteten af de fleste fødevarer, for eksempel kød, fisk, skaldyr, frugt og grøntsager."
 

Flest point for hygiejne

De nye Cryo Cabinet-frysere er lavet til at fryse, skalfryse eller afkøle store mængder fødevarer hurtigt, sikkert og effektivt. I den forbindelse har vi gjort alt for at gøre fryserne så hygiejniske som muligt. Og vores arbejde har båret frugt. Den nye generation af Cryo Cabinet-frysere blev i 2017 udvalgt som en af finalisterne ved Hygienic Design Award på fødevareteknologimessen CFIA af den franske gren af EHEDG (European Hygienic Engineering and Design Group).

"Designet af Cryo Cabinet-serien er baseret på EHEDG's retningslinjer. Derfor er Cryo Cabinet-serien en af de mest hygiejniske køle-/fryseserier på markedet", fortsætter Mats.

"Fryserne er lavet af rustfrit stål og er helsvejsede, hvilket betyder, at vi undgår mange samlinger, skruer og møtrikker, hvor snavs kan samle sig. Håndtag, lås og hængsler er også lavet af rustfrit stål. Inde i fryseren anvendes vinkler på 45° i stedet for de sædvanlige 90°. De er meget nemmere at rengøre, hvilket reducerer risikoen for, at kontaminering bliver siddende i fryseren."

 

Ja tak, jeg vil gerne vide mere om Cryo Cabinet!


Med sans for detaljer

"Dørens lukkemekanisme består af et system med en kraftig magnetisk tætning, der er let at fjerne (patentanmeldt). Magneterne er placeret bag Cryo Cabinet-fryserens stel, og den aftagelige tætning sidder omkring en kerne af ferritisk rustfrit stål, der tiltrækkes og holdes på plads af magneterne."

"Vi har også tænkt på ventilatoren og udsugningen til overskydende gas. Ventilatorerne er lavet af rustfrit stål og monteres med hygiejnebeslag og en specialfremstillet tætning. Og udsugningen er placeret på en sådan måde, at eventuel kondens ikke kan komme i kontakt med fødevarerne. Udvendigt har vi forsynet fryserne med brugervenlige og hygiejniske greb, som er nemme at rengøre og vedligeholde."

Totalløsning

Cryo Cabinet-serien er en del af Air Liquides totalløsning, som omfatter Air Liquides ALIGAL-fødevaregasser, applikationsudstyr og teknisk support samt et skræddersyet Performance Serviceprogram, der optimerer din proces.

 

Ja tak, jeg vil gerne vide mere om Cryo Cabinet!

Del