Finn Spring er klar til at blive markedsførende i Norden

"Pålidelige og engagerede samarbejdspartnere som Air Liquide gør det nemmere at opnå dette”.
Fødevarer & Lægemidler
|
7 marts 2019

Finn Spring Ltd. er Finlands største producent af kildevand. Denne familievirksomhed startede i 1991 og har i dag 80 medarbejdere. Finn Spring Ltd. ligger i Mellersta Österbotten i Finland og producerer over 80 millioner liter kildevand om året.

I Mellersta Österbotten finder man også Multila-kilden, hvorfra Finn Spring tapper sit naturlige kildevand. En UNESCO-undersøgelse har vist, at finsk vand har den bedste kvalitet i verden. Derfor er det ikke overraskende, at Finn Springs vandprodukter, såsom Spring Aqua Premium, eksporteres til hele verden. Finn Spring tapper rent kildevand, mineralvand, kulsyreholdigt mineralvand, forskellige former for sodavand og kulsyreholdigt mineralvand tilsat smag med æble, appelsin og hindbær.

Stigende volumener

Hannu Ali-Haapala, administrerende direktør i Finn Spring Ltd., forklarer, hvordan partnerskabet med Air Liquide fungerer:  "Vores samarbejde startede allerede i 1996, kun fem år efter at vi startede vores virksomhed. Det hele begyndte med flydende kuldioxid, som vi bruger til at tilsætte kulsyre til vores drikkevarer. Volumenet er steget fra cirka 10 til 15 tons om året i begyndelsen af vores samarbejde til 1.600 tons om året i dag." På billedet ovenfor ses Hannu-Ali-Haapala (til venstre) sammen med produktionschef Aleksi-Ali-Haapala.

"Vi har for nylig underskrevet en ny kontrakt om gasleverancer til vores fabrikker i Sykäräinen og Lestijärvi, da vi har øget produktionen på disse to fabrikker," fortsætter Hannu Ali-Haapala. Vi er meget tilfredse med partnerskabet, fordi vi ved, at Air Liquide altid lever op til vores strenge kvalitetskrav og også kan garantere leveringssikkerheden."

Gassen, der anvendes af Finn Spring, er kuldioxid i fødevarekvalitet. Den er lagret på tanke, som er udstyret med et online overvågningssystem. Dette gør det muligt for Air Liquides logistikafdeling at holde øje med, hvor meget gas der forbruges, så de kan planlægge leverancerne til Finn Spring.

Ekspertise giver merværdi

"Der ligger meget mere i vores samarbejde end blot levering af kuldioxid," påpeger Hannu Ali-Haapala. "Air Liquides eksperter er altid klar til at hjælpe os med teknisk support. Vi udvikler konstant nye vandprodukter og bruger Air Liquides gasser og ekspertise til at forbedre både holdbarheden af vores produkter og kvaliteten af vores emballage. F. eks ønsker vi at øge holdbarheden af vitaminer (B6, B12, C og D) i vores sundhedsdrikke, som vi kalder Ryhti, Nätti og Puhti, ved at erstatte den atmosfæriske luft i flaskens headspace (der bl.a indeholder oxygen) med en dråbe nitrogen. Vi vil også bruge flydende nitrogen til at tryksætte store vandflasker på 5 og 10 liter for at gøre dem mere stabile. Dette gør flaskerne lettere at håndtere, pakke og transportere."

Han slutter: "I den nærmeste fremtid har vi planlagt flere projekter sammen med Air Liquide for at blive endnu mere effektive og for at øge vores kvalitet. I de fleste tilfælde er denne udvikling bundet til vores produkter, men vi vil for eksempel også undersøge muligheden for at bruge ozon til rensning af vores spildevand. Vores mål er at blive markedsførende, hvad angår kildevand i Norden. Pålidelige og engagerede samarbejdspartnere som Air Liquide gør det nemmere at nå dette mål."

Flere oplysninger

Læs mere om fødevaregasser til drikkevarer på Air Liquides hjemmeside.

Kontakt vores ekspert!

Mats Nilsson, Business developer og Field Sales, Food & Pharma

Bestil gas!

Bestilling af gas

Del