ARCAL 10 beskyttelsesgas gav øget produktionshastighed og bedre svejsekvalitet

25/01/2022

JPBC welding tips
JPBC fik et godt råd af Air Liquides svejseekspert. Vil du også gerne have gratis rådgivning af en svejseekspert?

Kvalitet ved svejsning handler om udseende på kort og lang sigt, men ikke mindst om holdbarhed. Ved svejsning i rustfrie materialer er det vigtig at undgå korrosion. Svejsningen skal være jævn og glat, og varmezonen skal minimeres mest muligt for at metallet bevarer sine egenskaber.

Fabrikant Henrik Høgh fra Jydsk Plade Bearbejdnings Center A/S udtaler: “Hvis noget kan klares i en arbejdsgang – så skal det gøres i en arbejdsgang. Hvis misfarvning ved svejsning delvis kan undgås ved f.eks. at skifte gas ja – så skifter vi svejsegas. På denne måde minimeres efterfølgende afrensning, rengøring og polering”.

For Henrik Høgh er samarbejdet med Air Liquides Svejseekspert Ole Sørensen vigtig. Smede er normalt ikke meget for forandringer i deres arbejdsgange eller valg af svejsegas. “Vi ved jo hvad der plejer at virke” – men Svejseingeniør Ole Sørensen har gennem årene og via god rådgivning opnået tillid blandt smedene. Når Ole forsigtigt foreslår at der til en specifik opgave, i dette tilfælde store rustfrie luftkanaler, skiftes fra beskyttelsesgassen ARCAL Prime til Arcal 10, så prøver smedene den nye type svejsegas. Hos JPBC var forskellen markant – herefter blev hele opgaven, hvor JBPC TIG-svejser kantsømmene og stumpsømme i rustfri plade, omlagt til Arcal 10 beskyttelsesgas.

JPBC fik et godt råd af Air Liquides svejseekspert. Vil du også gerne have gratis rådgivning af en svejseekspert? Kontakt os

Beskyttelsesgas til TIG svejsning

Beskyttelsesgas Arcal 10 er en Argon (Ar) gasblanding med 2,4% hydrogen (H2). Denne gastype kan også anvendes som baggas ved TIG-svejsning og plasmasvejsning. Hydrogen i beskyttelsesgassen indsnævrer lysbuen og derved overføres energien i lysbuen på et mindre areal – hvilket giver en smallere svejsning med en dybere indbrænding og øget svejsehastighed. Yderlige opfanger hydrogen restilt og overfladeoxygen i og omkring svejsningen, herved får svejsesømmen et blankt udseende.

Skiftet af svejsegas til Arcal 10 påvirker svejseparametrene. Der kan svejses med en lavere strømstyrke og dermed afsættes færre spændinger i materialet.

Læs mere om beskyttelsesgasser.

Lidt om Jydsk Plade Bearbejdnings Center A/S

Jydsk Plade Bearbejdnings Center A/S er underleverandør / samarbejdspartner inden for plade- og rørbearbejdning. JPBC har stor erfaring i at arbejde med laserskæring i rør og plade, stansning, bukning og svejsning inden for almindeligt stål, højstyrkestål, rustfrit stål, aluminium, kobber og messing. JPBC samarbejder med deres kunder fra idé til endelige løsning inklusiv tegninger og konstruktionsberegninger.

Hos Jydsk Plade Bearbejdnings Center A/S er kvalitet vigtigt. Ikke bare ensartet kvalitet – men kvalitet i alle processer og arbejdsgange samt i dialogen med kunderne.

Svejsegasser hos JPBC

JPBC benytter blandt andet Arcal 10 i 50-liters Argon-flasker med Smartop og Arcal Prime 50-liters flaske. Begge er i overensstemmelse med klassifikation af beskyttelsesgasser EN ISO 14175.

Kontakt os