Klar til bedre svejsning?

Basissortiment og tekniske beskyttelsesgasser
Gasbrugere - professionelle & hobby
|
28 august 2019

Man skulle ikke tro, at der var nogen særlig forskel på de forskellige beskyttelsesgasblandinger, som industrigasselskaber udbyder, men Air Liquides produktprogram ARCALTM skiller sig ud fra mængden. ARCAL basissortiment gør det nemt at vælge den rigtige gas til de fleste typer af svejsning, og du skal vælge ARCAL tekniske beskyttelsesgasser, når du har brug for noget ekstra.

ARCAL – vores basissortiment

Vores basissortiment omfatter fire pålidelige beskyttelsesgasser af høj kvalitet. De dækker stort set alle typer af svejsning og er nemme at bruge. Vi har døbt dem ARCAL Prime, ARCAL Chrome, ARCAL Speed og ARCAL Force. Gasserne sælges som standard i forskellige flaskestørrelser, fra 20 liter til 50 liter, men fås også i et flaskebatteri, hvis kunden ønsker det.

 • ARCAL Prime er en 99,998 % ren argon, der er velegnet til TIG- og plasmasvejsning i alle materialer, selv titan. Denne gas anvendes også til til MIG-svejsning i aluminiums- og kobberlegeringer og som rodbeskyttelsesgas til alle materialer.
 • ARCAL Chrome er den ideelle løsning til MAG-svejsning i austenitisk og ferritisk rustfrit stål. Som navnet antyder, er ARCAL Chrome testet i forhold til bla. krom og nikkel som er komponenter i rustfrit stål, der sikrer en god korrosionsbestandighed.
 • ARCAL Speed er beregnet til MAG-svejsning i lav- og ulegeret stål. Den gør det muligt at svejse med høj svejsehastighed og høj nedsmeltningsydelse og er perfekt til automatiserede og robotstyrede svejseapplikationer.
 • ARCAL Force er valget til MAG-svejsning i lav- og ulegeret stål, når materialets overflade er oxideret eller kontamineret. Den passer særlig godt til svejsning i tykkere materialer, f.eks. ved bygning af broer, skibe og landbrugsmaskiner.

ARCAL tekniske beskyttelsesgasser

Produktprogrammet ARCAL omfatter også tekniske beskyttelsesgasser med omkring tyve gasblandinger, som er udviklet specielt til specifikke former for svejsning. "En af vores kunder, som TIG-svejser rustfrie ovne til storkøkkener m.m. sammen, skiftede fra ren argon til ARCAL 10 og kunne dermed forbedre både produktionshastighed og kvaliteten. Der forekom ikke længere oxidering, behovet for efterbehandling blev mindsket, og svejsearbejdets finish blev pænere", fortæller Daniel Larsson, som er Business Developer/Welding Expert hos Air Liquide.

Læs hele bloggen om kunden, som skiftede til ARCAL 10.

Der er tre gode grunde til at vælge ARCAL

 • Gasserne er udviklet til at minimere svejsesprøjt og reducere oxidering.
   
 • Gasserne er i overensstemmelse med kvalitetsstandarderne EN ISO 14175 og AWS-A5.32, hvilket betyder, at de overholder de professionelle standarder for svejsning.
   
 • Afhængigt af svejseapplikation og arbejdsmetode leveres gasserne på flasker med en af vores innovative flaskeventiler SMARTOP, ALTOP eller EXELTOP, der gør arbejdet så brugervenligt og sikkert som muligt.

Køb din gas her!

Køb din gas og få flere oplysninger om ARCAL på vores kundeportal myGAS.

Køb din gas her!

Del