Engangsgasflasken er både let at håndtere og genbruge

Air Liquide-virksomheden Calgaz har et bredt sortiment af engangs gasflasker til kalibrering af bl.a. gasdetektorer.
Forskning & Analyse
|
4 november 2019

I industrien og på laboratorier, hvor personalet håndterer giftige, brandfarlige eller eksplosive gasser, er det meget vigtigt at arbejde forebyggende med arbejdsmiljøet ved fx at anvende velfungerende gasdetektorer.

Brugen af gasdetektorer, der advarer om skadeligt mængder af fx giftige, brandfarlige eller eksplosive gasser, eller om for lavt iltindhold i atmosfæren, er nødvendig på arbejdspladser hvor man håndterer disse gasser. Gasdetektorerne er imidlertid kun helt pålidelige, hvis de testes og vedligeholdes regelmæssigt.

“De virksomheder, der fremstiller gasdetektorer, anvender ofte specialgasblandinger til kalibrering af detektorerne, forklarer Emmanuel Rothan-Cederberg, Offer Design Manager hos Air Liquide i Sverige. “I årenes løb har producenterne anvendt forskellige metoder til kalibrering, såsom selvkalibrering og kalibrering ved hjælp af gas fra gasgeneratorer, men de fleste producenter foretrækker fortsat at anvende kalibreringsgasser på flaske.”

Pålidelige og lette at håndtere

“Det har vist sig at være hensigtsmæssigt at anvende kalibreringsgasser på små engangsgasflasker, fordi flaskerne er så lette at håndtere. Calgaz, som er en del af Air Liquide-koncernen, har været en af hovedaktørerne og en pioner på markedet inden for dette område siden 1980'erne. Eftersom Air Liquide samarbejder med de større producenter af gasdetektorer, garanterer vi, at vi leverer den rigtige kalibreringsgas til detektorerne. Dermed er vi med til at sikre miljøet for de mennesker, der dagligt bruger disse detektorer i industrien og i laboratorierne”.

Hvorfor engangsflasker?

Engangsgasflaskerne er små, lette og nemme at bruge. De kan derfor også anvendes til kalibrering 'ude i marken', på mindre værksteder eller i laboratorier. Både flasken og ventilen er fremstillet i aluminium eller stål og kan nemt genanvendes på den nærmeste genbrugsstation. Desuden kræver disse flasker ingen lejeaftale, og de er også billigere at transportere.

Engangsgasflaskerne kan transporteres med fly af professionelle transportører, da der er tale om mindre gas volumener, og trykket i flasken er lavt. De kan derfor fragtes hurtigt og sikkert over hele verden.

50 000 engangsgasflasker pr. måned

“Hurtige leverancer kendetegner virksomheden Calgaz, som tilbyder et meget bredt udvalg af gasblandinger, også til Air Liquides kunder i Norden, bl.a. til olieplatforme i Norge. Mange produkter er allerede på lager og afsendes oftest samme dag, som ordren modtages! Sidste år leverede Calgaz 50.000 engangsgasflasker pr. måned over hele verden, deriblandt til tre af de største producenter af udstyr til gasdetektion, som er aktive i Norden”.

Engangsgasflasker fyldes også på Air Liquides enheder i Kungsängen (Sverige), Stoke-on-Trent (England) og Breda (Holland) med voluminer på 10 til 116 liter gas.

Yderligere anvendelsesområder

“Andre markeder er også interesserede i engangsgasflaskerne. På laboratorier øges flaskernes popularitet, fordi de optager mindre plads sammenlignet med de traditionelle gasflasker med højt tryk. Engangsgasflaskerne er lettere at håndtere, og der er ikke behov for lejeaftaler. Da vi tilbyder disse flasker med små volumener, bliver det også billigere for forskere, når de har brug for dyre specialgasser som xenon, krypton og neon. Men vi leverer også standardblandinger på denne type flasker med reference gasser til kromatografer og andre analyseinstrumenter”, afslutter Emmanuel.

Vil du vide mere om specialgasser?

Så er du velkommen til at kontakte René Randers, Field Sales.

Køb din gas her

Kundeportalen myGAS

Del