Kritiske leverancer af PEMS-gasser

10/12/2019

delivery PEMS gases
Air Liquides tjenesteydelser – support til måling af udstødningsgasser

En lydhør og kompetent partner, der er 100 % inde i de gældende krav for emissionsmålinger under virkelige forhold, og som udfører sin opgave på effektiv, professionel og punktlig vis, kan være guld værd. Det er præcis, hvad Air Liquides tilbud indebærer. Air Liquide leverer tjenesteydelser og gasser til kalibrering af det udstyr bilproducenterne anvender ved måling af udstødningsgasser.

Udstødning målinger under virkelige forhold

Efter skandaler i bilindustrien, der ramte flere bilproducenter i løbet af 2015 og derefter, har myndighederne i EU revideret test procedurerne. I tillæg til traditionel testning på rullebånd i fabrikkerne og test centre fokuserer den nye lovgivning på tests på alle typer af veje under normale forhold, d.v.s. i byen, på landevejen og på motorvejen. Virkelighedsnær testning indebærer, at man monterer et såkaldt Portable Emission Measuring System (PEMS) på det køretøj, der skal testes.

Emissionerne måles, mens køretøjet er i bevægelse. For at opnå maksimal præcision er der brug for kalibreringsgasser til at kalibrere testinstrumenterne. Testningen nøje planlagt, og derfor er der kun et begrænset tidsrum til at udføre arbejdet. Og det er afgørende at få gasserne leveret på rette tid og sted uanset om det er i bjergene, i byerne sommer som vinter.

“... en vigtig del af vores testkoncept“

PEMS-testteamet for Jaguar Land Rover sætter stor pris på Air Liquides services, og deres talsmand kan bevidne, hvor vigtigt det er for deres virksomhed: “Vores testudstyr kræver meget specifikke gasser, og uden dem ville vi ikke kunne udføre præcise tests.  Så at have disse gasser – i den rigtige kvalitet – tilgængelige, når der er behov for dem, er en vigtig del af vores testkoncept.“

Testene foretages i mange forskellige lande, og Air Liquide anvender derfor særlige transporter til at levere gasserne til alle steder i Europa, som fx til Østrig, hvor man foretager vintertests, eller Spanien, hvor man tester udstødning under sommerforhold. Fordelen ved Air Liquide som gasleverandør er, at kunden kan stole på, at gassen bliver leveret, hvor den skal, og til rette tid, så bilproducenten kan overholde tidsplanen for sine internationale testprogrammer.

Air Liquides erfarne logistikteam er eksperter i ADR/IMO's transportbestemmelser og kan navigere gennem alle variationer i lovgivningen i de forskellige lande. Air Liquides PEMS-gasser er certificeret, så de opfylder Euro 6D, Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP), Real Driving Emissions (RDE) og US EPA 1065-specifikationer.

Uvurderlig

Opgaven med at transportere personale og køretøjer til teststederne er en stor udfordring i sig selv, og for Jaguar Land Rover er fordelen ved Air Liquide-metoden indlysende: “Air Liquides støtte er uvurderlig, eftersom vores testpersonale kan udføre PEMS-testen uden at skulle bekymre sig om leveringen af gasflaskerne.“

Vil du vide mere om specialgasser til udstødningstests?

 

Kontakt os