En fyldestation med innovation og bæredygtighed i højsæde

”Det ligger i Air Liquides DNA, at vi tænker langsigtet og på innovation".
Gasbrugere - professionelle & hobby
|
7 oktober 2020

”Air Liquide Nordics har nu mere end 100 års historie bag sig, og med denne investering på et 3-cifret millionbeløb sikrer vi vores tilstedeværelse på det danske marked i hvert fald de næste 100 år”, siger Christian Tomsen, administrerende direktør for Air Liquide Nordics, om den nye fyldestation i Pårup ved Herning. ”Vi forudser fremtidig vækst på det danske marked, og det viser vi med denne investering”, siger han og fortsætter: ”Det ligger i Air Liquides DNA, at vi tænker langsigtet og på innovation. Derfor er innovation og bæredygtighed en vigtig faktor i fyldestationen både i byggeriet og driften”.

 

 

Bæredygtighed og innovation i enhver detalje

Det ses i det store billede og i de små detaljer. Hele produktionen har et LEAN og naturligt design, hvor flowet af flasker ind og ud af anlægget mindsker den interne transport. Det moderne, avancerede udstyr er af højeste klasse, og al data på kørsler logges og analyseres for løbende at forbedre energiforbruget og kvaliteten. Sidst men ikke mindst, giver den øgede kapacitet og produktionstryk kombineret med intelligent energistyring en fabrik, der bruger mindre energi og kan producere, når energipriserne er lave.

”Med den nye investering sikrer vi vores bæredygtige agenda. Nu kan vi producere meget mere energivenligt. Vi rykker også tættere på vores kunder, så vi får en kortere transportafstand til dem, og derfor kan vi reducere vores CO2-aftryk betydeligt”, fortæller Christian.

Salgschef for Danmark Øst, Pia Larsen, uddyber: ”Fyldestationen ligger langt fra byzoner, men tæt på de store industrier og mange af vores depoter. Det betyder, at fyldestationen kan køre døgnet rundt med større sikkerhed og præcision. Samtidig kan vi producere, opbevare og levere større mængder gas, så vi kan være på forkant med vores kunders behov”.

Og når fyldestationen ligger lige ud til Herning motorvejen, garanterer den også hurtig og effektiv levering til hele landet. ”Rent driftsmæssigt er anlægget også meget sikrere for vores medarbejdere og giver dem bedre arbejdsforhold i forhold til ergonomi, trivsel og moderne faciliteter”, fortæller Christian.

En direktørs tak til byggeteamet

Fabrikken har været længe undervejs. Byggeprojektet har været i gang i 2 år og har involveret mange dygtige medarbejdere.

”Vi har haft et virkelig dygtigt team på sagen, som har sørget for, at projektet blev færdigt til tiden og inden for budget. Det er jeg virkelig taknemmelig for”, siger Christian.

Målet er grunden til, at alle har kunnet holde modet oppe på et så langvarigt projekt: At kunne levere endnu bedre gas endnu hurtigere til kunderne og med et lavere CO2-aftryk. ”Vores vision er fortsat at sætte kunderne i centrum og betjene dem på bedste vis hver eneste dag. Det kan den nye fyldestation hjælpe os til”, fortæller Christian.

Anlægget giver ikke kun en væsentligt større kapacitet, men øger også vores leveringsevne. ”Takket være den avancerede teknologi og det topmoderne laboratorium vores nye anlæg er udstyret med, kan vi servicere et bredt kundespektrum med lige netop den type og mængde gas, som den enkelte kunde har brug for”, udtaler Christian. ”Jeg er meget imponeret over, at vi efter 64.000 arbejdstimer på byggeriet ikke har oplevet én eneste arbejdsulykke. Det skyldes, at sikkerheden har haft første prioritet siden dag 1”, fortsætter han.

Bæredygtighed der smitter

Det er ikke nok for Air Liquide, at vi selv reducerer vores CO2-aftryk. Vi lancerer hele tiden nye produkter, som hjælper vores kunder med at reducere deres egen CO2-udledning f.eks. med vores Green Origin produkter.

Og det er ikke kun os hos Air Liquide, som er glade for fyldestationen og dens potentiale. Borgmester for Ikast-Brande kommune, Ib Lauritsen, er positivt stemt over for det nye anlæg. ”For Ikast-Brande kommune er det utroligt vigtigt, at vi har virksomheder, der udvikler sig og at der kommer nye, stærke virksomheder til. Den gruppe ser jeg helt sikkert Air Liquide i”, forklarer han.

Med den nye fyldestation håber vi, at vi kan være til inspiration for andre virksomheder i vores branche og kommune. Bæredygtighed og innovation er en investering, men vi er sikre på, at det er pengene værd på sigt. Vi håber, det kan inspirere andre til at tænke mere bæredygtighed ind i deres byggerier og produktion.

Del