En innovation, der gør svejsearbejdet enklere og mere sikkert

22/03/2022

Qlixbi
Qlixbi er designet i tæt samarbejde med en stor gruppe professionelle svejsere med det formål at skabe forbedringer for dig, der svejser.

”Det er en kendsgerning, at vi har benyttet synspunkter og feedback fra næsten 700 professionelle svejsere - dem, der rent faktisk bruger vores produkter - vedrørende Qlixbis ergonomiske design og digitale funktioner,” forklarer Jean Bécourt Foch, Qlixbi Program Director i Air Liquide-koncernen. ”Hovedmålet har været at gøre svejsernes daglige arbejde sikrere, enklere og mere behageligt.”

Qlixbi omfatter en helt ny trykflaske med en “connector” og et antal digitale tjenester. Produkterne giver den optimale oplevelse, når de praktiske og digitale løsninger kombineres. Det er også muligt at anvende de nye Qlixbi-flasker sammen med ”connectoren” uden de digitale tjenester. Disse kan tilføjes på et senere tidspunkt.

Innovationer

”Lad os først tage et kig på den nye trykflaske. Qlixbi består af en trykflaske med nyt design og en innovativ ”connector”, som du forbinder til din svejsemaskine. Du skal blot klikke ”connectoren” fast på flasken, hvorefter du er klar til at gå i gang med at svejse! Du behøver ikke længere noget værktøj. Dette er præcis, hvad svejsere ønsker: produkter, der er lette at håndtere, og som giver dem mulighed for at spare værdifuld tid, så de kan koncentrere sig om det, der virkelig er vigtigt: svejsearbejdet.”

Den nye flaske er forsynet med et robust ergonomisk ”hjul”, der giver et fastere og mere sikkert greb, når du håndterer eller flytter flasken. Desuden roterer ”connectoren” 360°, hvilket reducerer risikoen for skader.

”Så uanset hvor din svejsemaskine er placeret i forhold til flasken, behøver du ikke længere at flytte eller dreje flasken”, tilføjer Jean.

”En anden praktisk detalje er den tydeligt synlige indikator. Når gassen begynder at slippe op, skifter den fra grøn til rød. Og den er ganske stor, så du kan se den, selvom du er op til 15 meter væk.”

Qlixbi RS

Digitale tjenester

Du, der svejser, kan desuden gøre livet lettere for dig selv ved hjælp af en række nye digitale tjenester. Dette kræver en “smart” Qlixbi-”connector”.

”Vores samarbejde med de professionelle svejsere resulterede også i online-platformen Qlixbi Manage”, fortsætter Jean. Qlixbi Manage har tre hovedfunktioner: Stock ViewStock Alert og Auto Restock.

Ubesværet gashåndtering

”Som navnet antyder, kan du bruge Stock View til at kontrollere status for det aktuelle gasoplag. Dette er bestemt en praktisk funktion, men den bliver endnu mere interessant, når den anvendes sammen med Stock Alert-funktionen, som sender en e-mail til kunden, når lagerniveauet når den indstillede tærskelværdi.”

“Auto Restock tager det hele et trin højere op, fordi du med denne funktion kan bestille din svejsegas og få den leveret automatisk. Systemet benytter avanceret analyse til at beregne dit gasforbrug og bruger dette som grundlag for beregningen af den næste leveringsdato. Naturligvis modtager du også en meddelelse, hver gang der sendes en bestilling. Så i princippet er valget dit: du kan vælge blot at få besked, når gassen begynder at slippe op, eller du kan lade Qlixbi-systemet fylde lageret automatisk.”

33 liter/300 bar

Qlixbi-flaskerne fås med alle fire standard ARCAL-gasser (Prime, Chrome, Speed og Force) til MIG/MAG/TIG, og flaskestørrelsen er 33 liter/300 bar.

Kontakt os