Reducerede omkostninger, da Mälardalens Plåt & Maskinbearbetning valgte Qlixbi til deres svejsearbejde

02/06/2022

Att testa är bästa sättet att lära känna en ny produkt
Test er den bedste måde at lære et nyt produkt at kende

Man kan måske mene, at Air Liquides nye trykflaske, Qlixbi, ser avanceret ud på papiret. Dette kan sikkert være en smule skræmmende ved første øjekast, men Qlixbi er særdeles enkel at håndtere og forstå. William Eklöf, der er sælger hos Air Liquide i Stockholm-området, foretrækker derfor at komme ud til sine kunder og lade dem teste Qlixbi i fred og ro. Dette skulle Leo Avram – ejer af Mälardalens Plåt & Maskinbearbetning – naturligvis også prøve, og han besluttede faktisk lige på stedet at begynde at bruge Qlixbi, noget han ikke har fortrudt et eneste minut.

Vi møder Leo og William til en snak og taler om Leos virksomhed, hvordan han anvender Qlixbi, og hvordan forholdet mellem de to er. Leos kunder er fortrinsvis aktive inden for industri og transport, men han hjælper også private kunder med at svejse smedede produkter såsom låger og stakitter. Det er tydeligt, at ikke to dage er ens for Leo. Derfor er det ekstra vigtigt at have løsninger, der er tilpassede og fleksible med henblik på sådanne arbejdsdage. Det var William godt klar over, og han havde det i tankerne den dag, han for første gang mødtes med Leo i værkstedet for at give ham en demonstration af Qlixbi. Noget, som William også er klar over, er, at mange selvstændigt erhvervsdrivende ikke har tid til at sætte sig ind i nye ting ud fra brochurer eller via nettet. De har heller ikke tid til at finde nye løsninger, selvom de måske har brug for dem, men de kører bare videre med det, de altid har gjort.

De umiddelbare fordele, som Leo oplever, er den øgede sikkerhed, fordi man med Qlixbi ikke kan tilslutte de forkerte trykflasker, hvilket gør det nemmere for medarbejderne at håndtere flaskerne. Derudover er der et sikkerhedsgreb, der viser, om ventilen er åben eller lukket. Du kan også nemt se, om du er ved at løbe tør for gas ved hjælp af en farveindikator, der skifter fra grøn til rød, når flasken er ved at være tom. Ergonomisk set er produktet noget ud over, hvad der tidligere har været udbudt på markedet, fordi Qlixbi-connectoren hurtigt og nemt klikkes på flasken og desuden kan drejes 360°.

Leo har bestemt også reduceret omkostningerne, siden han begyndte at bruge Qlixbi. Han smiler bredt og siger, at han har halveret sine omkostninger, men William griner lidt og siger, at det nok er tættere på 20-40 %, Leo har sparet. Det er dejligt at se, hvordan de over tid har opbygget en relation, der handler om at løse problemer i fællesskab, men også at de kan være ærlige og ligefremme over for hinanden. Leo trækker på skuldrene og mener stadig, at han har sparet mere, end William siger. Når det medregnes, at han nu bruger 33-liters flasker med 300 bar i stedet for de traditionelle 50-liters flasker med 200 bar, vil det naturligvis være omkostningseffektivt på mange planer. Det gælder ikke blot selve flasken, men også den tid, Leo sparer ved ikke at skulle skifte flaske så ofte. Den ergonomiske effekt vil også kunne spare ham og hans medarbejdere for eventuelle arbejdsskader og slid på kroppen senere hen. Så måske har Leo ret, når det gælder besparelser, hvis man medregner alle aspekter.

Kontakt os