Nyeste artikler
14 juni 2022
Air Liquide har taget flere ambitiøse og vidtrækkende initiativer som en del af koncernens køreplan for energiomstilling.
29 marts 2022
IKEA-varehuset i Malmø vil arbejde endnu mere cirkulært, også når det drejer sig om virksomhedens egne køkkener. Og hvad kan være mere lokalt end at dyrke sin salat ved hjælp af avanceret teknologi og klimasmart gas i en container – direkte på varehusets parkeringsplads?
7 februar 2022
En væsentlig grund til, at fødevarer har begrænset holdbarhed, er ilten i luften. Ilten fremmer udviklingen af en række forskellige bakterier og mikrober, der hver for sig angriber fødevaren.
21 januar 2022
Intet er så vigtigt på vores jord som rent vand, og allerede i dag er vi i stand til at passe på vores vand. Air Liquide udvikler spændende og miljøvenlige løsninger, som forbedrer vandrensning og vandkvalitet ved hjælp af kuldioxid, ozon og oxygen. Disse gasløsninger kan hjælpe kommuner og virksomheder med at skabe et bedre lokalt miljø, hvilket også på sigt vil få global betydning.
21 september 2021
Tallolie raffineres og bliver til råmateriale for farver, smøremidler og lim. Til produktionsprocessen for tallolie og harpiks kræves flydende nitrogen.
1 maj 2021
Arbejdet på bæredygtighed er ikke længere en parentes på virksomhedens hjemmesider eller i årsrapporterne. Offentligheden kræver – og fremfor alt vores planet har brug for – flere indsatser af virksomheder i dag. Det er nødvendigt at alle arbejder helhjertet og uden forbehold for en bæredygtig fremtid. Foruden alle de små forandringer som vi gør på vores arbejdspladser, kan virksomhederne tage et større ansvar og arbejde struktureret og målrettet fremad. Hos Air Liquide kontrollerer vi vores interne processer og vi ser nøje på produkternes egenskaber og på og hvordan vi kan bidrage til bæredygtige løsninger, samt selvfølgelig på hvem vi vælger som leverandører og samarbejdspartnere.
21 april 2021
HVACR-industrien (Heating, Ventilation, Air Condition, Refrigeration) står over for en stor udfordring i forbindelse med den nye europæiske F-gasforordning, der trådte i kraft allerede i 2015. Forordningen, der indgår i European Climate Change Program, er vedtaget for at mindske udslip af visse fluorescerende drivhusgasser, der bidrager til den globale opvarmning. HVACR-industrien påvirkes af forordningen, da kølemiddel, der anvendes til bl.a. varmepumper, køle- eller fryseudstyr, nu må udfases ved nyinstallation og service pga. stor miljøpåvirkning.
5 februar 2021
Kuldioxid er et godt alternativ til de stærke syrer, svovlsyre og saltsyre, når man vil justere pH-værdien på spildevandet i et rensningsanlæg. En løsning med kuldioxid medfører ingen sundhedsrisici for personalet og er lettere at håndtere, og så er den samtidig bæredygtig for miljøet og mere rentabel.
2 december 2020
Hele 1,2 mia. ton fødevarer går til spilde hvert år over hele verden. Dette er ikke godt, hverken fra en etisk eller økonomisk synsvinkel, eftersom udgifterne til dette spild nærmer sig 825 mia. euro om året. På den baggrund er alle former for udvikling, som bidrager til at bekæmpe madspild, meget velkomne.
29 oktober 2020
For os er og har sikkerhed altid været førsteprioritet. "Safety first" gennemsyrer hele vores virksomhed og står øverst på dagsordenen ved såvel interne møder som ved møder med dig som kunde. Derfor vil vi nu tage dig med på en “safety walk”!
23 oktober 2020
Anlæggets udformning og produktionsflow gør, at vi sparer el, har en større fyldekapacitet og hurtigere kan levere de rette varer og mængder til vores kunder.
9 oktober 2020
At vælge og udforme en egnet emballage til et fødevareprodukt er ikke nogen nem opgave, især ikke fordi emballagens kvalitet og udseende har stor betydning for produktets succes. En af de vigtigste parametre, når det gælder kvalitet, er naturligvis holdbarheden, og længere holdbarhed er ikke kun en fordel for producenten, men også for forbrugeren.
29 juli 2020
Ole’s, som ligger i Edsevö i Finland, er en familievirksomhed, der producerer hamburgere og kebabprodukter af høj kvalitet. Ole’s produkter sælges til grossister, restauranter og hamburgerrestauranter over hele Finland. Hos Ole’s har bæredygtighed en høj prioritet, og de har endda lanceret den første klimaneutrale bøf nogensinde.
27 maj 2020
I dag lægger de fleste virksomheder stor vægt på miljøet. Det bunder dels i en ægte omtanke for miljøet og et ønske om at blive mere bæredygtige, dels i strategiske beslutninger om at opfylde kundernes stadigt stigende efterspørgsel efter bæredygtige produkter. Hos Air Liquide har omtanke for miljøet altid spillet en vigtig rolle for vores forretning. Derfor har vi skabt Green Origin-konceptet.
17 april 2020
Mange virksomheder har stor fokus på miljø og bæredygtighed, og et af de vigtigste spørgsmål handler om, hvad en virksomhed kan gøre for at reducere sin CO2-udledning.
9 januar 2020
I datacentre findes der et stort antal servere, normalt i relativt kompakte rum. De kræver ofte et meget stort gulvareal – 50.000 m² eller mere er ikke usædvanligt – og en stor del af rummet er fyldt med lange rækker af 19" rack, som er fyldt med servere fra top til bund. Dette genererer en hel del varme, hvilket betyder, at der skal være en effektiv køling i datacentrene.
16 august 2019
Det er ikke særlig længe siden, at det var en selvfølge for de fleste mennesker i den vestlige verden, at et af dagens måltider skulle indeholde kød, og der fandtes ikke særlig mange vegetarer. I dag er der derimod en stigende tendens til at vælge en livsstil som semivegetar eller flexitar. Vi skærer ned på kødindtaget til fordel for flere bæredygtige afgrøder og mad, som indeholder flere grøntsager. Sågar verdens største fastfood-kæde, McDonalds, følger trenden, og de lancerede for et par år siden deres første vegetarburger, McVegan, i Sverige og Finland.
11 februar 2019
Fattig eller rig, privatperson eller erhvervsdrivende – uanset hvem du er, er det vigtigt at tænke, handle og agere bæredygtigt. Når du forlænger holdbarheden af dine fødevareprodukter uden at gå på kompromis med kvalitet og friskhed, bidrager du til at reducere madspildet.